Прочетете кои са най-богатите хора в света за 2017.

През 2017г. броят на милиардерите в световен мащаб е 2,043 с общо богатство на стойност 7.67 трилиона долара – става ясно от статистика на Forbes. Вижте кои са топ 10 на най-богатите хора в света и прочетете техните мисли за успеха и живота:

uspeh-v-biznese
10. Майкъл Блумбърг
Той е 108-ят кмет на Ню Йорк Сити и собственик на частната компания „Bloomberg L.P.“. Богатството му е оценено на 47.5 милиарда долара.
„Знам как да вземам решения и да се изправям срещу критиките всеки ден“

128182_600_440

9/8. Чарлз и Дейвид Кох
Братята (81г.и 77г.) са собственици на най-голямата частна компания в сферата на производството – „Koch Industries“. И двамата разполагат с по 48.3 милиарда долара.
„Ако ще правя нещо, го правя ефектно или въобще не го правя.“ – Чарлз Кох

7
7. Лари Елисън
Той е американски бизнесмен и предприемач и е съосновател и изпълнителен директор на „Oracle Corporation“. Със своите 52.2 милиарда долара Елисън се нарежда на 7-мо място в класацията на Fobes за най-богатите хора в света.
„Когато се захващате с нововъведения, трябва да сте подготвени за всички, които ще ви нарекат глупаци.“

131101112355-larry-ellison-package-1024x576
6. Карлос Слим
77-годишният мексикански бизнесмен е начело на компаниите „America Movil“, „Telmex“ и „Telcel“ и богатството му се състои от 54.5 милиарда долара.
„Семейството не е пречка пред бизнеса. Много хора си мислят, че трябва да избираш между семейството и работата, но за мен не е така. Семейството е моята подкрепа и опора.“

AAEAAQAAAAAAAAz5AAAAJDNiYTM5YWQ0LWExYWQtNGY3MS05YTA2LTAxMzQ2ODY4NDc2Zg
5. Марк Зукърбърг
Едва ли има някой, който не е чувал за създателя на „Facebook“. В момента сумата, която той притежава е 56 милиарда долара, а е едва на 33г.
„Най-големият риск е да не поемеш риск. В свят, който се променя много бързо, единствената стратегия, която гарантира провал, е да не поемаш рискове.”

104494833-GettyImages-688400216.1910x1000
4. Амансио Ортега

Най-богатият човек в Европа и собственик на корпорацията „Inditex“, която се състои от имена като „ZARA“, „Massimo Dutti“, „Pull&Bear“, „Bershka“. Амансио Ортега Гаона притежава 71.3 милиарда долара на възраст 81г.
Заобиколени сме от конкуренти. Не подценявай никого от тях. Историята ни учи, че и най-мощните компании се провалят.“

506451-amancio-ortega-reuters
3. Джеф Безос
Като основател на „Amazon“ 53-и годишният предприемач притежава 72.8 милиарда долара. Безос е основателят на една от най-големите фирми за изследване на космоса „Blue Origin“.
„Ако не си упорит, ще се откажеш твърде рано. Ако не можеш да се адаптираш, ще си удряш главата в стената и няма да можеш да видиш решение на проблема, което търсиш, ако е малко встрани от теб.“

bezos
2. Уорън Бъфет
Нескромната възраст на американския инвеститор и бизнесмен (87г.) му носи дългогодишен опит и, съответно, също така нескромната сума от 75.6 милиарда долара. Богатството му се дължи на факта, че Бъфет е главен изпълнителен директор на холдинговото дружество „Berkshire Hathaway“.
Уолстрийт е единственото място, до което хора отиват с Rolls-Royce, за да получат съвет от такива, които идват на работа с метрото

Exclusive Portraits Of Berkshire Hathaway Inc. Chief Executive Officer Warren Buffett
1. Бил Гейтс
Прочутият американец е съосновател на компанията „Microsoft“ и притежава 10% от основния и капитал. Днес богатството на 61-а годишния програмист и бизнесмен е оценено на 86 милиарда долара, което го прави най-богатия човек на света за поредна година.
Вместо да си купуваме самолети или да се забавляваме като някои наши конкуренти, ние инвестирахме почти всичко обратно в компанията.“

art-BG-620x349.jpg

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s