6-те най-добри съвета от 6-те най-добри предприемача

Happy Successful Business People Celebrating and Jumping in New

Да станеш успешен предприемач не е никак лесна задача. Необходими са жертви, упорита работа и непоколебимост. Така че, всичко е до това дали сте готови да оцелеете след грешките си – защото те със сигурност ще се случат.
Ето защо онлайн преподавателят – Райън Робинсън е помолил шестима водещи предприемачи, писатели и главни изпълнителни директори да споделят собствените си съвети за успех. Ето и кои са те:

 

 1. Чейс Джарвис – успешен фотограф, чиято мисия е да развие начина, по който светът учи.
  „Преодолей желанието да се откажеш.“
  След като става един от най-известните фотографи в света, още млад, Джарвис открива най-голямата в света, образователна компания за предаване на живо. През целия си живот той остава верен на успеха си и преследва възможностите докрай.
  „Опитвай се да разрешиш проблемите, които имаш. Преследвай неща, които са важни за теб, а не са просто поредната маркетинг възможност. Защото, когато времената станат тежки, а ти броиш парите си, няма да са ти останали онези страст и сила, за да се справиш и да продължиш.“

  1200

 2. Джон Акъф – писател на пет бестселъра, предназначени за постигането на по-пълноценна и смислена работа.
  „Успехът изисква здраво бачкане.“
  16 години упорство и хъс са нужни на Акъф, за да достигне позицията на самостоятелен кариерист като писател, говорител и маркетингов консултант. Той е отдаден на това да преследва само и единствено „смислената“ работа.
  „За да работиш здраво, трябва да си фокусиран, а не яростен. Не става въпрос да правиш, колкото се може повече неща, а да останеш вглъбен в нещата, които са важни, за да движат бизнеса ви напред.“

  Jon-Acuff.jpg

 3. София Аморусо – основател на компанията „NastyGal“ и писател на бестселъра „#GIRLBOSS“.
  „Не се отказвайте, не приемайте нищо лично и не приемайте „Не“ за отговор.“
  Без никакъв моден или бизнес опит, след развиването на „NastyGal“, Аморусо е обявена за „най-бързо развиващия се търговец на дребно“ през 2012, както и става най-продавания автор на „New York Times“.
  „Хората, които ми казаха „Не“, в крайна сметка бяха хората, които ми казаха „Да“.“

  SophiaAmorusoBig.jpg

 4. Люис Хоус – бестселър автор, начинаещ предприемачи радио водещ, който е интервюирал над 200 човека за това как са постигнали величие.
  „Следвай сърцето си.“
  Хоус е бил професионален спортист, но преживява жестока травма. След като приема факта, че вече не може да се занимава с досегашната си страст – футбола, той решава да се изправи и да открие нов начин да живее живота си с цел. Днес той е писател, оратор, онлайн преподавател, който учи предприемачите как да развиват своя онлайн бизнес.

  onken_150703_LewisHowes_YellowWall_080-1.jpg

 5. Нир Иял – автор на бестселъри, предприемач и говорител, който е пионер в психологията, стояща зад създаването на хоби продукти.
  „Убедеността е по-опасна от невежеството.“
  Той е най-продаваният автор в „Wall Street Journal“. След години изследване на видеоигри и рекламни индустрии, Иял е търсен писател, говорител и експерт в ангажираността на потребителите.
  „От нас, предприемачите, зависи да виждаме света както трябва да е устроен а не както всъщност е. В момента, в който сте сигурни в това как стоят нещата, вие сте изпуснали всички възможности, които истинските предприемачи биха забелязали.“

  maxresdefault

 6. Гай Кавазаки – предприемач, инвеститор и бивш главен служител в „Apple”, подпомогнал успеха на десетки бизнес фирми.
  „Фокусирайте се върху прототипа.“
  Кавазаки е успешен маркетинг директор и е автор на 13 книги, някои от които доста прочути („The Art of the Start 2.0“). Той споделя, че формулата за успех е да се концентрираш само върху нещата, които биха имали положителен резултат за бизнеса.
  „Когато хората започнат да разпознават и харесват вашия прототип, на вас повече не ви трябва бизнес план, защото вече сте успешни.“

  Guy_Kawasaki_at_Wikimania_2015

Източници: entrepreneur.com; rabotavuk.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s